935
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Lépések ==
# '''Kezd a tejföllel! ''' Egy nagy lábas főzelékhez körülbelül egy nagy tejföl (450g) kétharmadára lesz szükséged, míg egy kisebb adag mártáshoz nem egészen a felére. Az elegendő mennyiségű tejfölt öntsd egy tálba, és keverd selymesre!# '''Szitálj lisztet a tejfölhöz! ''' A kétharmad tejfölhöz kb. 3 evőkanál, míg a kevesebb tejfölhöz kb. 2 evőkanál lisztre lesz szükséged. Fogj egy kis lyukú szitát, és szitáld hozzá a tejfölhöz a lisztet! # '''Keverjük csomómentesre! ''' Ezt követően egy kis tej hozzáadásával egy kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre a lisztet és a tejfölt! Használhatsz hozzá kézi műanyag mixer edényt is, melyben könnyedén csomómentesre rázhatod a habarást.# ''' Vigyázz, kész, behabarás! ''' Ezt követően egy szitán keresztül egy fakanál segítségével a csomómentes habarást szűrd bele az alapba! Mindeközben sűrűn kevergesd az ételt, mert különben összeugrik a habarás, mely bár az étel ízén nem változtat, de az esztétikai élményt jelentősen roncsolja!# '''Forraljuk össze még egyszer a habarással! ''' Miután csomómentesen elkevertük a habarást, még egyszer forraljuk össze az egészet, hogy ne maradjon liszt íze az ételnek a habarás után!
== Tippek ==