966
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
#*A szódabikarbóna is kiváló szagtalanító és, ha a citrom kombinációjával alkalmazod, biztos nem penészednek többé könnyen az ételek a hűtőben.
#*Természetes illóolajok, szárított levendulával töltött textilzacskók is kellemes illatot kölcsönöznek helyiségeknek, szekrényeknek.
'''#Zsíroldás: '''
#*Néhány evőkanál sót keverj össze annyi vízzel, hogy kenhető masszát kapj belőle. Óvatosan dörzsöld át vele a kényes felületet (pl. tűzhelyet), majd hagyd rajta 15-20 percig. Egy nedves törlőkendő segítségével a már feloldott zsíros foltokat eltávolíthatod.
#*A só sütőben is bevethető zsíroldó. Nedvesítsd be a sütő ajtaját, majd szórj rá sót. Kapcsold be a sütőt, várd meg amíg a só megbarnul, majd töröld le.
#*Fele-fele arányú víz és szódabikarbóna keveréke a zsíros, olajos foltokon csodát művelhet.
#*Tökéletes segítség az almaecet is, ami hatékonyan feloldja a szennyeződéseket. Tűzhelyen használva annak eredeti fényét is visszaadja. Egy pohár almaecetet keverj össze két evőkanál cukorral. A sütőt kapcsold be, majd ha felmelegedett kapcsold ki. Ekkor kend át az ecetes keverékkel belül, és kívül a tűzhelyrészen is. Egy órát hagyd rajta állni a keveréket, majd amikor a sütő már újra kihűlt, töröld át az egészet egy tiszta ronggyal.
#*Szódabikarbóna jó a zsíros foltokra: szórj rá szőnyegre, kárpitra, tesztilekre, majd 30 perc múlva porszívózd fel.