Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Sajt terrine-t készíteni egyszerűen

25 bájt törölve, 2015. január 16., 15:52
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell sajt terrine-t készíteni egyszerűen? ==
[[Fájl:sajt_terrine.jpg|right|250px]]A terrine francia szó, jelentése eredetileg agyag, forma. Magát az ételt kezdetben ezekben a keskeny cserépedényekben készítették el, így lett az ételek neve is terrine. A terrinek alapanyaga bármi lehet: vadhús, szárnyas, hal, zöldség, gyümölcs és akár sajt is. A terrine olvasztott, saját ízlés szerint fűszerezett pástétom félepástétomféle, melyet hidegen, előételként szokás tálalni. A sajt terrine sajtimádóknak kihagyhatatlan, borozás mellé pedig remek, kiegészítő csemege.
== Lépések ==
* Nem feltétlenül kell a lentebb megadott sajtokból készítened. Úgy állítod össze, ahogy neked tetszik. Akár csak egyféle sajtot is felolvaszthatsz a terrine-hez.
* Pikánsabbá teheted sajt terrinedterrine-ed, ha a felolvasztás után apró magvakat szórsz bele. A legjobb választás a tökmag, napraforgómag és lenmag kombináció. A nagyobb magvak (dió, mogyoró, mandula stb.) nagyságuk miatt problémásak lehetnek, vagy a felhasználás előtt még külön fel kell őket aprítani.
* Egyes receptek a magvak mellett még friss petrezselymet is ajánlanak a sajt terrine-be. Ezzel azonban bánj óvatosan, hiszen a jellegzetes kesernyés íze miatt nem mindenki szereti.
* Követve a szabadság adta lehetőségeket, szinte bármivel feldobhatod a sajt terrinedterrine-ed: zöldségek, frissensültekből húsdarabok, füstölt lazac stb.
*[http://www.nosalty.hu/praktika/csokolade-felolvasztasa-goz-folott Vízgőz feletti olvasztás technikája]
*[http://www.nosalty.hu/recept/sajt-terrine Sok magvas sajt terrine]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Kategória:Étel-ital]]
593
szerkesztés