593
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
# '''Egy kisebb tálba tegyél langyos vizet (kevesebbet, mint 2 dl), tedd bele a cukrot, és morzsold bele az élesztőt!'''
# '''Hagyd felfutni az élesztőt, majd keverd hozzá az olívaolajtolívaolajat!'''
# '''Végy egy nagyobb tálat a tésztához, amibe tedd bele a lisztet, a sót és az élesztős keveréket!'''
# '''Alaposan dolgozd össze a masszát!'''
# '''A tészta egyharmadát válaszd külön! Mind a két részét gyúrd át jó alaposan!'''
# '''A két tésztarészt letakarva, langyos helyen kelesztesd keleszd meg nagyjából 1 óra alatt a duplájára!'''
# '''Míg kel a tészta, tisztítsd meg a hagymákat és a gombát!'''
# '''Serpenyőben hevíts olívaolajtolívaolajat, és dinszteld meg a hagymákat!'''#'''Add a hagymákhoz a gombát és a szárított fűszereket!'''# '''Miután összedolgoztad a hagymákat, a gombát és a fűszereket, jöhet a többi hozzávaló''': sűrített paradicsom; , egy bögre víz; , só, bors és cukor ízlés szerint.
# '''Alaposan forrald össze őket, míg egy sűrű szószt nem kapsz!'''
# '''Ezután tedd félre, és készítsd elő a sonkát és a sajtot!''' Vághatod szeletekre vagy apró kockákra, ahogy neked jobban tetszik.
# '''Rétegezd bele a hozzávalókat!''' Először egy kis paradicsomos szószt tegyél az aljára, majd a sajt-sonka kombináció következzen. '''Erre üsd rá a tojásokat!''' Majd megint szósz és sajt-sonka réteg, míg ez a kétféle hozzávaló el nem fogy.
# '''A kisebbik darab tésztával fedd be a tölteléket, a lelógó részeket pedig hajtsd vissza!'''
# '''Hagyd még pihenni az egész tortát 20 percig, azaz keleszd langyos helyen!'''
# '''Előmelegített sütőben süsd készre a pizzatortát magas hőfokon!'''
# '''Miután elkészült, várj vele még legalább 20 percet a felszeletelés előtt!'''
== Tippek ==