375
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
# '''Öntsünk hozzá a mennyiségnek megfelelő zacskónyi dzsemfixálót!'''
# '''Kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett!'''
# '''Forrás után 10 perc elteltével már kész isaz almalekvár!''' Minél tovább forraljuk, annál sűrűbb lekvárt, szinte dzsemet kapunk.
# '''A még forró lekvárt óvatosan töltsük merőkanállal dunsztos üvegekbe!''' A lekvár egészen az üveg pereméig érjen.
# '''Az üvegeket a megtöltés után még egyenként zárjuk le, és állítsuk fejtetőre!''' Ez az üvegben lévő vákuum kialakulásához kell, mely jól magára húzza az üveg tetejét.
# '''Tegyük a lekvárral megtöltött üvegeket álló pozícióban a kibélelt ládába!''' Felülről is takarjuk be jól az üvegeket konyharuhával, pokrócokkal.
# '''Hagyjuk nyugodni a lekvárokat 1-2 napig!''' Ez idő alatt szép lassan, fokozatosan lehűlnek.
== Tippek ==