Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell cappuccinot készíteni otthon? == Hétköznaponként gyakran térünk be egy kávézóba vagy cukrászdába, hogy igyunk egy finom cappuccinot, de mi a hel…”
== Hogyan kell cappuccinot készíteni otthon? ==
Hétköznaponként gyakran térünk be egy kávézóba vagy cukrászdába, hogy igyunk egy finom cappuccinot, de mi a helyzet a hétvégéken, amikor az ágyból kikelve jól esne egy igazi habos cappuccino, vagy ha éppen vendégek jönnek, és szeretnénk őket megkínálni egy igazán jó kávéval. Ebből a cikkből kiderül, hogy lehet otthon könnyedén habos cappuccinot készíteni. A recept 4 személyre szóló adagokat tartalmaz.
== Lépések ==
# '''Olvasszuk fel a csokit!''' Óvatosan olvasszuk fel a kb. 100g, azaz fél csészének való főző csokit!
# '''Hígítsuk fel és keverjük hozzá a tejszínt!''' A tejszínből kb. 50 ml-t vegyünk ki és tejjel összekeverve hígítsuk fele sűrűségűre! Ezt követően öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el a felolvasztott csokival! Kicsit a tejszínt is meglangyosíthatjuk, hogy könnyebb legyen elkeverni a csokival!
# '''Öntsük hozzá a kávét és verjük habosra!''' Főzzünk le kb. fél liter jó erős, fekete kávét, ami nagyjából 2 és fél csésze sima kávénak felel meg, majd ezt öntsük hozzá a már tejszínnel összekevert megolvasztott csokihoz. Ezt követően keverjük el jól őket, és verjük őket habosra.
#'''Készítsük el a habot!''' Kb. 5 gramm cukrot és a maradék kb. 150ml tejszínt verjük habosra, de ehhez, már ajánlatos elektromos habverőt használni, míg kemény habbá össze nem áll.
# '''Előmelegített csészékbe tálaljuk a cappuccinot!''' Előmelegített csészékbe öntsük ki a kávé alapot, ha szükséges egy kicsit még meg is melegíthetjük, majd öntsük rá a tetejére a tejszínből felvert habot, és kakaóporral vagy fahéjjal megszórva a tetejét tálaljuk!
== Tippek ==
* Számos módja van, ahogy habosra verhetjük az alapot, akár tejhabosítóval, melyet bármelyik közönséges lakberendezési boltban beszerezhetünk. Vagy használhatunk hozzá sima kézi habverőt, vagy egyéb elektromos eszközt is.
* Ha igazán ki akarunk tenni magunkért még egy darab kekszet is tehetünk a kávéalátétre a cappuccino mellé.
== Amire szükséged lehet ==
* 1,2 csésze/ 100 g főző csoki
* 4 ek / 60 ml tejjel felére hígított tejszín
* 2 és fél csésze/ 500 ml forró erős kávé
* 2/3 csésze/150 ml tejszín
* 5 g cukor
* fahéj, kakaó
* tejhabosító/ kézi habverő/ botmixer
== Figyelmeztetések ==
* A csoki olvasztását érdemes mikróban csinálni, mert a serpenyőben könnyen leéghetés leragadhat.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=37546 Fórum bejegyzések]
[[Kategória:Étel-ital]]
Hétköznaponként gyakran térünk be egy kávézóba vagy cukrászdába, hogy igyunk egy finom cappuccinot, de mi a helyzet a hétvégéken, amikor az ágyból kikelve jól esne egy igazi habos cappuccino, vagy ha éppen vendégek jönnek, és szeretnénk őket megkínálni egy igazán jó kávéval. Ebből a cikkből kiderül, hogy lehet otthon könnyedén habos cappuccinot készíteni. A recept 4 személyre szóló adagokat tartalmaz.
== Lépések ==
# '''Olvasszuk fel a csokit!''' Óvatosan olvasszuk fel a kb. 100g, azaz fél csészének való főző csokit!
# '''Hígítsuk fel és keverjük hozzá a tejszínt!''' A tejszínből kb. 50 ml-t vegyünk ki és tejjel összekeverve hígítsuk fele sűrűségűre! Ezt követően öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el a felolvasztott csokival! Kicsit a tejszínt is meglangyosíthatjuk, hogy könnyebb legyen elkeverni a csokival!
# '''Öntsük hozzá a kávét és verjük habosra!''' Főzzünk le kb. fél liter jó erős, fekete kávét, ami nagyjából 2 és fél csésze sima kávénak felel meg, majd ezt öntsük hozzá a már tejszínnel összekevert megolvasztott csokihoz. Ezt követően keverjük el jól őket, és verjük őket habosra.
#'''Készítsük el a habot!''' Kb. 5 gramm cukrot és a maradék kb. 150ml tejszínt verjük habosra, de ehhez, már ajánlatos elektromos habverőt használni, míg kemény habbá össze nem áll.
# '''Előmelegített csészékbe tálaljuk a cappuccinot!''' Előmelegített csészékbe öntsük ki a kávé alapot, ha szükséges egy kicsit még meg is melegíthetjük, majd öntsük rá a tetejére a tejszínből felvert habot, és kakaóporral vagy fahéjjal megszórva a tetejét tálaljuk!
== Tippek ==
* Számos módja van, ahogy habosra verhetjük az alapot, akár tejhabosítóval, melyet bármelyik közönséges lakberendezési boltban beszerezhetünk. Vagy használhatunk hozzá sima kézi habverőt, vagy egyéb elektromos eszközt is.
* Ha igazán ki akarunk tenni magunkért még egy darab kekszet is tehetünk a kávéalátétre a cappuccino mellé.
== Amire szükséged lehet ==
* 1,2 csésze/ 100 g főző csoki
* 4 ek / 60 ml tejjel felére hígított tejszín
* 2 és fél csésze/ 500 ml forró erős kávé
* 2/3 csésze/150 ml tejszín
* 5 g cukor
* fahéj, kakaó
* tejhabosító/ kézi habverő/ botmixer
== Figyelmeztetések ==
* A csoki olvasztását érdemes mikróban csinálni, mert a serpenyőben könnyen leéghetés leragadhat.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=37546 Fórum bejegyzések]
[[Kategória:Étel-ital]]