581
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell horchatát készíteni? ==
[[Fájl:Mandulatej.jpg|right|300px]]A horchata egy mandulatejből vagy rizstejből készített fűszeres üdítőital, amelyet Spanyolországban és Mexikóban készítenek. A helyi piacokon különböző ízesítésben árulják, így országonként és régiónként változik az íz világuk is. Aki tejérzékeny vagy laktózérzékeny, annak nem újdonság a növényi tejek fogyasztása, így ez az ital az ő étrendjükbe is bátran beleilleszthető. Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogyan lehet elkészíteni házilag, most tanuld meg te is, ebben nyújtunk neked segítséget.
== Lépések ==
* Érdemes egy tiszta géz a szűrőbe belerakni, így a leghatékonyabban tudod a megmaradt darabokat átszűrni.
* Van, hogy a rizs elbír 2-3 órás áztatást is, míg picit megpuhul.
[[Fájl:Procesado_horchata.jpg|400px]]
== Amire szükséged lehet ==
[[Fájl:Jarra_horchata.png|right|250px]]
* 1 pohár nyers hosszúszemű rizs
* 300 g vagy 2/3 pohár cukor/édesítő