581
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
=== A piskóta elkészítése ===
# Két 24 cm átmérőjű tortaformát rakjunk egy sütőlapra és osszuk el bennük arányosan a piskóta tésztáját.
# 165-170°C-os sütőben Kb. 45-55 percig süssük, viszont figyeljünk rá, hogy nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat a piskóta.
=== A krém elkészítése ===
# Öntsük a felforralt tejhez az elkevert pudingos krémet, amit lassú tűzön folyamatos keverés mellett főzzünk addig, míg be nem sűrűsödik és krémes állagú nem lesz.
# Amikor kész a krém kb. 10 percenként keverjünk rajta egyet, hogy krémes sima állagú maradjon és tegyük hideg vízfürdőbe.
# A maradék 150 g 150g vajat habosítsuk fel és fokozatosan adagoljuk a hideg krémhez.
=== A torta összeállítása és díszítése ===
== Amire szükséged lehet ==
* Alapanyagok'''A piskóta alapanyagai':** 125 g margarin** 375 dkg porcukor** 2 tojássárgája** 3 tojásfehérje** 90 g cukor** 110 g liszt** 2,5 g sütőpor** 25 g keményítő** 25 dkg zsíros tejpor* '''A krém alapanyagai''':** 5 dl 2,8%-os tej ** 10 db tojássárgája** 2 db vaníliarúd ** 100 g cukor ** 300 g vaj ** 1 csomag vaníliás pudingpor
== Figyelmeztetések ==
* A krém készítésekor folyamatosan keverjük alacsony lángon, nehogy a tojás megszilárduljon.
* Figyeljünk a piskótákra sütés közben, nehogy túl süljenek és kiszáradjanak amiatt.
== Kapcsolódó videók ==