581
szerkesztés
Módosítások
→A krém elkészítése
=== A krém elkészítése ===
* 6dl 6 dl 2,8%-os zsírtartalmú tej * 130g 130 g cukor* 70g 70 g kukorica keményítő* 3db 3 db tojás sárgája
* fél vaníliarúd
* 2,5dl 5 dl tejszínhab
# Kis tejjel keverjük csomómentesre a keményítőt és a tojássárgájákat.
# A maradék tejbe tegyük bele a cukrot és a kikapart vaníliarúd belsejét, majd a alacsony lángon, folyamatos keverés mellett öntsük bele a keményítős tojást, míg be nem sűrűsödik. Krémes állagra van szükségünk, viszont egy sűrűbb krémet kell kapunk.
# Ha kihűlt a krém, óvatosan a felvert tejszínt keverjük hozzá (használjunk 35 %-os zsírtartalmú tejszínt).
=== Az almatöltelék elkészítése ===