581
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
#*olívaolaj
# '''Elkészítés:'''
*serpenyőben Serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagokat*öntsük Öntsük bele egy kávédarálóba és daráljuk le*egy Egy kistányérba öntsük ki, és a paprikázzuk, sózzuk meg*folyamatosan Folyamatosan lassú adagolással adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy felszívja és addig kevergessük, míg krémes állagú nem lesz
# '''A csicseriborsó főzése''': a hipermarketekben kaphatunk már beáztatott főzésre kész csicseriborsót, viszont ha a natúr formáját kapjuk csak, szükséges lesz előáztatni.
#* A kemény nyers csicseriborsót hideg vízben kb 10-12 órát áztassuk#* Szűrjük le (a konzerves változatot is), és öntsünk rá bőségesen vizet, sózzuk, s majd alacsony lángon 60-90 percet főzzük, és a főzővizet tegyük félre, ne öntsük ki
# '''A humusz elkészítése'''
#* Tegyük a már megfőtt csicseriborsót egy mélyebb tálkába#* Szeleteljük fel a fokhagymákat#* Turmixoljuk össze a csicseriborsót a fokhagymaszeletekkel és folyamatos adagolással öntsük hozzá az olívaolajjal, addig míg krémes nem lesz #* Adjunk hozzá 2-3 evőkanál főzőlevet, a szezámkrémet és a citrom levét, s turmixoljuk tovább#* A végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint#* Ha túl sűrű, még a főzőléből adhatunk hozzá apránként#* Létezik egyéb változat is: a szezámkrémet helyettesítik '''joghurttal''', vagy az olívaolajat '''vajjal''', illetve '''zöld fűszereket''' szoktak még bele rakni. Aki szereti a kicsit erősebb, csípősebb ízeket, kipróbálhatja '''csilivel''' is.
== Tippek ==