1 859
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi narancslevest készíteni? == right|300 pxAz ünnepi asztalon a karácsonykor jól megszokott levesek, mi…”
== Hogyan kell karácsonyi narancslevest készíteni? ==
[[Fájl:karacsonyi_narancsleves.jpg|right|300 px]]Az ünnepi asztalon a karácsonykor jól megszokott levesek, mint például a halászlé vagy a húsleves helyett akár egy frissítő narancslevest is felszolgálhatunk. Kevés hozzávalót igényel, elkészítése egyszerű, az íze pedig remek.
== Lépések ==
#Mossuk meg alaposan a két narancsot, reszeljük le a héjukat, majd facsarjuk ki a levüket!
# Öntsük egy keverőtálba a frissen facsart narancslevet, amihez adjuk hozzá a 4 dl dobozos narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot! Turmixoljuk habosra a keveréket, majd legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe!
# A habgaluska elkészítéséhez verjünk fel kemény habbá négy tojásfehérjét egy csipetnyi porcukorral! Egy evőkanál segítségével szaggassuk forrásban lévő vízbe a felvert habot! Főzzük fedő alatt kb. 3-5 percig a habgaluskákat, majd vegyük ki őket a vízből és csepegtessük le őket!
# Adagoljuk leveses csészékbe a lehűtött narancslevest, tetejére pedig tegyünk 2-3 habgaluskát!
== Tippek ==
*A porcukrot ízlés szerint érdemes hozzáadni a narancsleveshez, mert lehet édesebben és savanykásabban is fogyasztani.
*A narancslevest megbolondíthatjuk egy kis narancslikőrrel.
*A leves díszítéséhez vágjunk vékony csíkokat a narancs héjából, amelyeket szórjunk a habgaluska tetejére.
*A narancslevest igazi vaníliarúddal is ízesíthetjük, illetve díszíthetjük.
== Amire szükséged lehet ==
* 2 szép narancs
*4 dl (100%-os) narancslé
* 4 dl natúr joghurt
* 1 csomag vaníliás cukor
* 6 dkg porcukor
* 4 tojásfehérje
== Figyelmeztetések ==
*Csak friss tojásfehérjét használjunk!
*Ne forgassuk meg főzés közben a habgaluskákat, mert könnyen összeeshetnek!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Koltai Csaba pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:karacsonyi_narancsleves.jpg|right|300 px]]Az ünnepi asztalon a karácsonykor jól megszokott levesek, mint például a halászlé vagy a húsleves helyett akár egy frissítő narancslevest is felszolgálhatunk. Kevés hozzávalót igényel, elkészítése egyszerű, az íze pedig remek.
== Lépések ==
#Mossuk meg alaposan a két narancsot, reszeljük le a héjukat, majd facsarjuk ki a levüket!
# Öntsük egy keverőtálba a frissen facsart narancslevet, amihez adjuk hozzá a 4 dl dobozos narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot! Turmixoljuk habosra a keveréket, majd legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe!
# A habgaluska elkészítéséhez verjünk fel kemény habbá négy tojásfehérjét egy csipetnyi porcukorral! Egy evőkanál segítségével szaggassuk forrásban lévő vízbe a felvert habot! Főzzük fedő alatt kb. 3-5 percig a habgaluskákat, majd vegyük ki őket a vízből és csepegtessük le őket!
# Adagoljuk leveses csészékbe a lehűtött narancslevest, tetejére pedig tegyünk 2-3 habgaluskát!
== Tippek ==
*A porcukrot ízlés szerint érdemes hozzáadni a narancsleveshez, mert lehet édesebben és savanykásabban is fogyasztani.
*A narancslevest megbolondíthatjuk egy kis narancslikőrrel.
*A leves díszítéséhez vágjunk vékony csíkokat a narancs héjából, amelyeket szórjunk a habgaluska tetejére.
*A narancslevest igazi vaníliarúddal is ízesíthetjük, illetve díszíthetjük.
== Amire szükséged lehet ==
* 2 szép narancs
*4 dl (100%-os) narancslé
* 4 dl natúr joghurt
* 1 csomag vaníliás cukor
* 6 dkg porcukor
* 4 tojásfehérje
== Figyelmeztetések ==
*Csak friss tojásfehérjét használjunk!
*Ne forgassuk meg főzés közben a habgaluskákat, mert könnyen összeeshetnek!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Koltai Csaba pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]