1 859
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diós-almás tortát sütni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzával…”
== Hogyan kell diós-almás tortát sütni? ==
[[Fájl:dios_almas_torta.jpg|right|300 px]]Azért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzávalóit egy tálba, és máris mehet a sütőbe. Nagyon finom, ízletes és egyszerű karácsonyi süti.
== Lépések ==
#A vajat habosra verjük a cukorral és a sóval, majd beletörjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, és jól elkeverjük, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sütőport.
#A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk, és ezt is a masszához keverjük. Jól eldolgozzuk.
#Az almákat megpucoljuk, és kockára vágjuk, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
#A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát.
#Előmelegített sütőben 170 fokon, 30 percig sütjük.
== Tippek ==
*Bármivel fel tudjuk dobni, pl. csokival, vagy többféle citrus héjjával, esetleg levével. Ha például egy narancs levét is belefacsarjuk – amitől egyébként még ízletesebb lesz –, nem kell bele tej.
== Amire szükséged lehet ==
*12,5 dkg vaj
*12,5 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 3 tojás
*fél cs. sütőpor
* 1 cs. vaníliás cukor
* 2 kisebb alma
*4 ek. tej
* fél marok dió
* 2 csipet só
* fűszerek: 2 tk. fahéj, fél tk. szerecsendió, fél tk. őrölt szegfűszeg
* 1 citrom reszelt héja
== Figyelmeztetések ==
*A tortaformát nem szabad vastagon kivajazni, mert eláztatja a tésztánk alját!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Kiss Adrienn pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:dios_almas_torta.jpg|right|300 px]]Azért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzávalóit egy tálba, és máris mehet a sütőbe. Nagyon finom, ízletes és egyszerű karácsonyi süti.
== Lépések ==
#A vajat habosra verjük a cukorral és a sóval, majd beletörjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, és jól elkeverjük, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sütőport.
#A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk, és ezt is a masszához keverjük. Jól eldolgozzuk.
#Az almákat megpucoljuk, és kockára vágjuk, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
#A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát.
#Előmelegített sütőben 170 fokon, 30 percig sütjük.
== Tippek ==
*Bármivel fel tudjuk dobni, pl. csokival, vagy többféle citrus héjjával, esetleg levével. Ha például egy narancs levét is belefacsarjuk – amitől egyébként még ízletesebb lesz –, nem kell bele tej.
== Amire szükséged lehet ==
*12,5 dkg vaj
*12,5 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 3 tojás
*fél cs. sütőpor
* 1 cs. vaníliás cukor
* 2 kisebb alma
*4 ek. tej
* fél marok dió
* 2 csipet só
* fűszerek: 2 tk. fahéj, fél tk. szerecsendió, fél tk. őrölt szegfűszeg
* 1 citrom reszelt héja
== Figyelmeztetések ==
*A tortaformát nem szabad vastagon kivajazni, mert eláztatja a tésztánk alját!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Kiss Adrienn pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]