1 859
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi álom tortát sütni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni, mert könnyű a tésztája és a tölteléke,…”
== Hogyan kell karácsonyi álom tortát sütni? ==
[[Fájl:karacsonyi_alom.jpg|right|300 px]]Azért szeretem elkészíteni, mert könnyű a tésztája és a tölteléke, és nagyon szeretjük a mákos-meggyes összetételű süteményeket.
== Lépések ==
#A tojások sárgáját és a kristálycukrot habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaót átszitálva lazán a tojássárgás masszához keverjük a fehérjehabbal együtt.
#Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Miután kihűlt, 3 része vágjuk a tortalapot.
#Közben a darált mákot a fél üveg meggy levében megpároljuk, majd a Rama kockát a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a mák, akkor a margarinos masszához keverjük, és a tortalapokat megtöltjük a kapott krémmel. A torta tetejét és az oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be.
#Ha ezzel elkészültünk, akkor a felvert tejszínhabbal kis habrózsákat nyomunk a torta tetejére és a köztük lévő hézagba egy szem magozott meggyet helyezünk.
#Végül az étcsokoládé-forgáccsal díszítjük a torta tetejét és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
== Tippek ==
*Ha nincs meggyünk, vagy éppen nem akarjuk vele készíteni, lehet csak tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíteni.
== Amire szükséged lehet ==
*7 darab tojás
*7 evőkanál kristálycukor
*5 evőkanál liszt
*2 evőkanál kakaó
*fél csomag sütőpor
*25 dkg darált mák
*1 Rama kocka
*fél üveg magozott meggy és a leve
*6 evőkanál porcukor (ez ízlés szerinti )
*1 dl főzőtejszín
*étcsokoládé
== Figyelmeztetések ==
*A díszítésnél a meggyet jól csepegtessük le, mert ha túl lédús, akkor a tejszínhabot eláztatja!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:karacsonyi_alom.jpg|right|300 px]]Azért szeretem elkészíteni, mert könnyű a tésztája és a tölteléke, és nagyon szeretjük a mákos-meggyes összetételű süteményeket.
== Lépések ==
#A tojások sárgáját és a kristálycukrot habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaót átszitálva lazán a tojássárgás masszához keverjük a fehérjehabbal együtt.
#Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Miután kihűlt, 3 része vágjuk a tortalapot.
#Közben a darált mákot a fél üveg meggy levében megpároljuk, majd a Rama kockát a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a mák, akkor a margarinos masszához keverjük, és a tortalapokat megtöltjük a kapott krémmel. A torta tetejét és az oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be.
#Ha ezzel elkészültünk, akkor a felvert tejszínhabbal kis habrózsákat nyomunk a torta tetejére és a köztük lévő hézagba egy szem magozott meggyet helyezünk.
#Végül az étcsokoládé-forgáccsal díszítjük a torta tetejét és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
== Tippek ==
*Ha nincs meggyünk, vagy éppen nem akarjuk vele készíteni, lehet csak tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíteni.
== Amire szükséged lehet ==
*7 darab tojás
*7 evőkanál kristálycukor
*5 evőkanál liszt
*2 evőkanál kakaó
*fél csomag sütőpor
*25 dkg darált mák
*1 Rama kocka
*fél üveg magozott meggy és a leve
*6 evőkanál porcukor (ez ízlés szerinti )
*1 dl főzőtejszín
*étcsokoládé
== Figyelmeztetések ==
*A díszítésnél a meggyet jól csepegtessük le, mert ha túl lédús, akkor a tejszínhabot eláztatja!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]