Sütőtökkrémlevest főzni
Hogyan kell sütőtökkrémlevest készíteni?
A gyömbéres sütőtökkrémleves igazán tápláló és finom, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető.
Lépések
- Pucoljuk meg a vöröshagymát, kockázzuk fel, és olívaolajon dinszteljük meg.
- Amíg a hagyma megüvegesedik, a sütőtököt vágjuk hosszában ketté, kanalazzuk ki a magvait, majd kockázzuk fel.
- Tegyük a kész hagymára a tököt, majd egy kanál vajat, sózzuk, borsozzuk.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és nagyjából 20 perc alatt főzzük puhára.
- Reszeljük le a gyömbért. Amikor a tök megfőtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt gyömbért és turmixoljuk össze, hogy krémes állagú legyen.
- Tegyünk egy serpenyőbe tökmagot, és 2-3 perc alatt zsiradék nélkül pirítsuk meg.
- Tegyük vissza a tűzhelyre a levest, és rottyantsuk össze a tejszínnel.
- Pirított tökmaggal megszórva, pirított kenyérrel tálaljuk.
Tippek
- Különösen finom, ha némi sárgarépát is teszünk bele.
Amire szükséged lehet
- 1 közepes sütőtök
- 2-3 vöröshagyma
- 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
- 1 kanál vaj
- só, bors
- 1,5 dl tejszín
- tökmag
- kenyér
- olívaolaj
- víz
- serpenyő
- turmixgép vagy botmixer
- főzőedény
Figyelmeztetések
- Vigyázzuk, ne égessük szét a sütőtököt.
Kapcsolódó források, hivatkozások
- saját recept