Ropogós hagymakarikát sütni
Hogyan kell Ropogós hagymakarikát sütni?
Ugyan a rántott hagymakarikák leginkább Amerikában hódítanak, egyre több magyar konyhában is serpenyőbe kerülnek, majd az étkezőasztalra. Nem is baj, hisz elkészítésük nagyon egyszerű, és változatosságot csempésznek mindennapi étkezésünkbe. A legjobb, ha a hagyma puha, a bundája viszont roppanós. A cikk segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes, bundás hagymakarikákat!
Lépések
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk 4 részre, keresztbe, így szép karikákat fogunk kapni.
- Ezeket a karikákat szedjük egyenként szét.
- A lisztet keverjük el a borssal, a tojással, majd a szódával, és egy kézi habverővel keverjük pár perc alatt csomómentesre.
- A kapott tésztát rakjuk 10 percre hideg helyre.
- Közben zsírt vagy olajat hevítünk egy serpenyőben.
- A hagymakarikákat egy villa segítségével belemártjuk a lehűlt tésztába, egy kissé lecsepegtetjük, majd a forró zsiradékba téve 3 perc alatt megsütjük.
- Konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk, és tálalhatjuk is.
Tippek
- Télen hideg helynek jó akár a szabad levegő is, nyáron pedig a mélyhűtőbe is berakhatjuk a tésztát. A lényeg, hogy jó hideg legyen!
- Villa helyett használhatunk húscsipeszt is.
- Egyszerre maximum 6 db-ot süssünk.
- Szóda helyett használhatunk szénsavas ásványvizet is.
Amire szükséged lehet
- vöröshagyma
- liszt, só, bors
- tojás
- szóda, ásványvíz
- habverő
- zsiradék
- egy magasabb falú serpenyő
- papírtörlő
Figyelmeztetések
- Vigyázzunk a kifröccsenő és felhevült olajjal!
- A hagyományos, zsemlemorzsás bundával is elkészíthető, de nem lesz olyan ropogós a hagymakarikánk, mint a morzsa nélküli változattal.