Rántott sajtot készíteni
Hogyan kell Rántott sajtot készíteni?
A panírba bújtatott sajt nemcsak a vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! A ropogós panír és az olvadt sajt tökéletes kombináció, nem csoda hát, hogy az éttermek állandó kínálatát képezi. Ám egy kis türelemmel és pár praktikával otthon is elkészíthetjük a család és a barátok nagy örömére.
Lépések
- Válasszuk ki a megfelelő sajtot! A keményebb fajták jobbak (trappista, gouda, edámi, ementáli), mert nehezebben folynak ki a bundából.
- A sajtot felszeleteljük 4-6 mm széles szeletekre.
- A tojásba rakunk egy kevés ételízesítőt, majd jól felverjük. Sót nem érdemes tenni bele, a sajt magában is elég sós.
- A szokásos módon bepanírozzuk a sajtszeleteket, majd újra tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk őket.
- Ezután célszerű egy tálban a mélyhűtőbe tenni egy órára.
- A lehűlt, bepanírozott szeleteket forró olajban pár perc alatt készre sütjük.
Tippek
- Ha a sajtokat vízben vagy tejben megforgatjuk, jobban ráragad a liszt!
- Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük.
- A sütés titka a gyorsaság és a forró olaj!
- A szeleteket egy lapát vagy csipesz segítségével, alányúlva forgassuk az olajban!
Amire szükséged lehet
- 50 dkg trappista sajt
- 1 teáskanál ételízesítő
- 20 dkg liszt
- 5 darab tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- olaj
Figyelmeztetések
- A sajtokat megszúrni, villával megforgatni tilos, mert így biztosan kifolyik a sajt.
- Csak addig süssük a sajtokat, amíg aranybarna nem lesz a külsejük!
- A lassú sütés és a langyos olaj is vezethet a sajt bunda alóli kifolyásához. Nem beszélve arról, hogy így nagyon sok olajat fog magába szívni a bunda.
Kapcsolódó források, hivatkozások
- saját tapasztalat
- A tökéletes rántott sajt