Limonádét készíteni
Hogyan kell limonádét készíteni?
Van-e annál jobb, mint egy kis hideg limonádét szürcsölgetni a meleg napokon? Most több receptet is megosztunk veletek, aztán válasszatok, hogy melyik tetszik a legjobban!
Lépések
Hagyományos limonádé
- Facsarjunk ki három citromot vagy használjunk félbögrényi citromlét. A frissen facsart citromlének persze jobb az íze.
- Egy kancsóba vagy akár egy műanyag üdítős flakonba töltsünk 5 bögre hideg vizet.
- Adjunk hozzá egy bögre cukrot.
- Tegyük be öt percre a hűtőbe.
- Öntsük hozzá a citromlét is, és jól keverjük vagy rázzuk össze.
- Ha kancsóban csináltuk, adjunk hozzá jeget is!
- Amikor felszolgáljuk, díszítsük citromkarikákkal!
Gyömbéres-mézes limonádé
- 5 dkg friss gyömbért szeleteljünk fel vékonyan, és tegyük egy kis fazékba.
- Adjunk hozzá 2,5 dl mézet és ugyanennyi vizet, majd közepes lángon forraljuk fel. Hagyjuk még gyöngyözve forrni 5 percig, majd vegyük le hűlni.
- Ha teljesen kihűlt, szűrjük át egy kancsóba, és adjunk hozzá 1 dl frissen facsart citromlét.
- Öntsük fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel.
- Mentalevéllel szervírozzuk.
Bodzás limonádé
- Facsarjunk ki egy citromot, majd keverjük össze 5 cl ecettel és 500 g cukorral.
- Adjunk hozzá 5 liter vizet, és nyomkodjunk bele 7-8 nagyobb bodzavirágot.
- Hagyjuk állni 48 órát, lehetőleg hűtőben.
- Szűrjük le, és már fel is szolgálhatjuk!
Tippek
- A bodzás limonádét készíthetjük bodzaszörppel is.
Amire szükséged lehet
- az adott recept hozzávalói
- kancsó
- hűtő
- jég