Húsleveshez tölteléket készíteni
Hogyan kell húsleveshez tölteléket készíteni?
Az ünnepi asztal elképzelhetetlen a forrón gőzölgő húsleves nélkül. Legyen szó esküvőről, karácsonyról vagy egy vasárnapi ebédről, a finom leves nem hiányozhat a menüből. A leveshez azonban töltelék is dukál, melyet nem mindenhol szokás készíteni, pedig csak még különlegesebbé teszi az ünnepi fogást. Itt a lehetőség, hogy elsajátítsd ezt az egyszerű és ízletes csemegét, mely méltó megkoronázása lehet a finom húslevesnek.
Lépések
- Készítsd elő a hozzávalókat, hogy a kezed ügyében legyenek, és könnyen tudj dolgozni velük.
- Vágd fel a hagymát apró darabokra.
- A petrezselyem zöldjét is aprítsd fel.
- A hozzávalókat öntsd össze egy nagy tálba, és kevergesd addig, míg egy egységes masszát nem kapsz.
- Az elkészült masszát töltsd bele egy kisebb nejlon zacskóba.
- Tegyél fel vizet forralni egy edénybe. Amikor a víz elérte a forráspontot, helyezd bele a zacskó tölteléket úgy, hogy a zacskó szája kint legyen az edény szélén.
- Az edényre helyezz egy fedőt, mely stabilan tartja a zacskó száját, így a töltelék nem fog belefolyni a vízbe, hanem szépen átfő.
- A tölteléket addig kell főzni, míg megfelelő keménységű nem lesz. Általában ez fél órát vesz igénybe, de természetesen egyénileg változik, hogy ki mennyire kemény tölteléket szeret.
- A kész tölteléket hagyd kihűlni, majd szeletekre vágva tálalhatod.
Tippek
- Érdemes dupla nejlon zacskót használnod, hogy biztosan ne folyjon ki a massza, miközben fő.
- A töltelékhez adhatsz apróra vágott csirkemájat vagy gombát is. De igazából ízlés szerint bármivel megbolondíthatod egy kicsit.
- Gyakran raknak a töltelékbe szikkadt kenyeret vagy zsemlét, ez szintén ízléstől függ.
- Ha túl sűrűre sikeredik a töltelék masszája, akkor egy kis vízzel hígíthatod. A jó massza általában hígabb, mint amit például a bundáskenyér készítésekor használunk.
- A tölteléket tálalhatod a levessel együtt, vagy második fogásként főtt hússal és zöldségekkel.
Amire szükséged lehet
- 6 darab tojás
- 6 evőkanál ola
- 6 evőkanál víz
- 4 púpozott kanáll liszt
- Só, bors
- 1 kis fej hagyma
- Fél csomag petrezselyem zöld
Figyelmeztetések
- Ügyelj rá, hogy a megtölteni kívánt zacskó elég nagy méretű legyen, nehogy kifolyjon belőle a massza.
- A forrásban lévő víz kicsaphat, könnyen sérülést okozhat, ezért óvatosan helyezd bele a tölteléket. A zacskó száját megfelelően rögzítsd az edény széléhez a fedővel, nehogy a vízbe folyjon az értékes keverék.
- Amikor kiveszed a tölteléket várd meg míg kihűl, mert könnyebben tudod utána szeletelni, és nem égeted meg a kezedet.