Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Húsleveshez tölteléket készíteni

Hogyan kell húsleveshez tölteléket készíteni?

Toltelek.jpg

Az ünnepi asztal elképzelhetetlen a forrón gőzölgő húsleves nélkül. Legyen szó esküvőről, karácsonyról vagy egy vasárnapi ebédről, a finom leves nem hiányozhat a menüből. A leveshez azonban töltelék is dukál, melyet nem mindenhol szokás készíteni, pedig csak még különlegesebbé teszi az ünnepi fogást. Itt a lehetőség, hogy elsajátítsd ezt az egyszerű és ízletes csemegét, mely méltó megkoronázása lehet a finom húslevesnek.

Lépések

  1. Készítsd elő a hozzávalókat, hogy a kezed ügyében legyenek, és könnyen tudj dolgozni velük.
  2. Vágd fel a hagymát apró darabokra.
  3. A petrezselyem zöldjét is aprítsd fel.
  4. A hozzávalókat öntsd össze egy nagy tálba, és kevergesd addig, míg egy egységes masszát nem kapsz.
  5. Az elkészült masszát töltsd bele egy kisebb nejlon zacskóba.
  6. Tegyél fel vizet forralni egy edénybe. Amikor a víz elérte a forráspontot, helyezd bele a zacskó tölteléket úgy, hogy a zacskó szája kint legyen az edény szélén.
  7. Az edényre helyezz egy fedőt, mely stabilan tartja a zacskó száját, így a töltelék nem fog belefolyni a vízbe, hanem szépen átfő.
  8. A tölteléket addig kell főzni, míg megfelelő keménységű nem lesz. Általában ez fél órát vesz igénybe, de természetesen egyénileg változik, hogy ki mennyire kemény tölteléket szeret.
  9. A kész tölteléket hagyd kihűlni, majd szeletekre vágva tálalhatod.


Tippek

  • Érdemes dupla nejlon zacskót használnod, hogy biztosan ne folyjon ki a massza, miközben fő.
  • A töltelékhez adhatsz apróra vágott csirkemájat vagy gombát is. De igazából ízlés szerint bármivel megbolondíthatod egy kicsit.
  • Gyakran raknak a töltelékbe szikkadt kenyeret vagy zsemlét, ez szintén ízléstől függ.
  • Ha túl sűrűre sikeredik a töltelék masszája, akkor egy kis vízzel hígíthatod. A jó massza általában hígabb, mint amit például a bundáskenyér készítésekor használunk.
  • A tölteléket tálalhatod a levessel együtt, vagy második fogásként főtt hússal és zöldségekkel.


Amire szükséged lehet

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál ola
  • 6 evőkanál víz
  • 4 púpozott kanáll liszt
  • Só, bors
  • 1 kis fej hagyma
  • Fél csomag petrezselyem zöld


Figyelmeztetések

  • Ügyelj rá, hogy a megtölteni kívánt zacskó elég nagy méretű legyen, nehogy kifolyjon belőle a massza.
  • A forrásban lévő víz kicsaphat, könnyen sérülést okozhat, ezért óvatosan helyezd bele a tölteléket. A zacskó száját megfelelően rögzítsd az edény széléhez a fedővel, nehogy a vízbe folyjon az értékes keverék.
  • Amikor kiveszed a tölteléket várd meg míg kihűl, mert könnyebben tudod utána szeletelni, és nem égeted meg a kezedet.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk