Gesztenyés muffint sütni
Hogyan kell gesztenyés muffint készíteni?
Az alábbi gesztenyés muffin nem csak nagyon finom, de a hozzávalóknak köszönhetően a paleolit diétát folytatók is fogyaszthatják.
Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat: 16 dkg őrölt mandula, 10 dkg gyorsfagyasztott natúr gesztenye, 4 dkg aszalt szilva apróra kockázva, 8 dkg áfonya apróra kockázva, 4 tojás, 2 ek. méz, 2 ek. xilit, ½ mk. vaníliaőrlemény, 1 mk. szódabikarbóna. A csokoládéhoz: 4 dkg kókuszolaj, 3 dkg kakaópor, 4 dkg kókuszvirág cukor, víz.
- A tojást habverővel habosra verjük, hozzáadjuk a mézet, a darált mandulát, a xilitet, a gesztenyét és a gyümölcsöket, végül a vaníliát és a szódabikarbónát majd alaposan összekeverjük.
- Muffinformába töltjük, és 170°C fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- A csokimázhoz a cukrot, a kakaóport összekeverjük, kis vizet öntünk hozzá, majd beletesszük a kókuszolajat, és amikor már összeállt, beleforgatjuk a muffinokat.
Tippek
- Hogyan kell muffint sütni?
- Hogyan kell sütőtökös-gyömbéres muffint sütni?
- A xilit (nyírfacukor) helyett, ha nem paleolit diétát folytatunk, használhatunk hagyományos cukrot is.
Amire szükséged lehet
- A fenti hozzávalók,
- muffinforma
- sütő.
Figyelmeztetések
- Nem baj, ha úgy látod 20 perc sütés után, hogy a tészta nem annyira szilárd - a kihűlés után fogja elnyerni a muffin a tökéletes állagát!