Cukkinis sütit sütni
Hogyan kell cukkinis sütit sütni?
A nyár nagy slágere a cukkini, amit elsősorban sósan, zöldfűszerekkel fogyasztunk-rántva, grillezve, húsokhoz, salátákhoz szeletelve.
De amint látjátok, egy édes süteménynek is nagyon jót tesz. Ha valaki nem szereti, ebben a sütiben észre sem fogja venni, mert annyira átveszi a kakaó és a fahéj ízét.
Lépések
- Hozzávalók a cukkinis sütihez: 3 bögre liszt, 3 bögre cukkini almareszelőn reszelve, fél bögre kakaópor, 3 teáskanál sütőpor, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só, 3 teáskanál fahéj, fél bögre puha vaj, 2 bögre cukor, 3 db tojás, 2 citrom reszelt héja, fél bögre tej, 1 bögre dió
- A cukkinit meghámozom, kimagozom, és almareszelőn lereszelem.
- A száraz hozzávalókat külön tálban keverem össze.
- A tojásokhoz a cukrot, citromhéjat, később a puha vajat és a tejet keverem hozzá.
- A habos masszába adagolom a lisztes keveréket, majd a végén lazítom fel a reszelt cukkinivel. Ez ilyenkor nem néz ki túl jól, de amikor megsül, már igazán sütemény formája lesz.
- Kivajazott, lisztezett tepsiben 40 percig kell sütni kb. 180 fokon.
Tippek
- Fahéjjas szilvalekvárral tálaljuk.
Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók, tepsi
Figyelmeztetések
- Ha meg akarod lepni a vendégeidet, akkor sima kakaós szeletként harangozd be nekik, majd miután jóízűen megették, áruld el a titkot, hogy cukkiniből van.