Csokis kekszet készíteni
Hogyan kell csokis kekszet készíteni?
Ha kedved támad egy kis házi készítésű édességhez, akkor a csokis keksz (Chocolate Chips Cookies) tökéletes választás lehet. Nem igényel sok időt az elkészítése, és biztos sikert aratsz vele.
Lépések
- Melegítsd elő a sütőt körülbelül 190 fokon.
- Készítsd elő a hozzávalókat, és láss neki a tészta elkészítéséhez.
- Tedd egy tálba a lisztet, a sütőport és a sót.
- A vajat, a cukrot és a vanília aromát keverd össze egy másik tálba, amíg el nem éri a krémes állagot.
- Egyenként add hozzá a tojásokat a krémhez, gondosan összekeverve utána a masszát.
- Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket a masszához.
- Szórd bele az összetört csokoládét a tésztába.
- Helyezz sütőpapírt a tepsibe, és a krémből egy evőkanállal tegyél apró gombócokat a tepsire.
- Süsd körülbelül 9-11 percig a kekszet, amíg aranybarna nem lesz.
Tippek
- Ahhoz hogy a keksz szépen feljöjjön az összekevert masszát rakd be a hűtőbe egy rövid időre, hogy lehűljön. Utána könnyebb lesz kanállal kimérni az adagokat.
- Ha ünnepek után készítesz sütit, a megmaradt mikulások, húsvéti nyuszik is kiválóan alkalmasak erre a célra.
- A még meleg keksz egy kis tejjel, kakaóval vagy fagyival kiváló párosítás.
- Csokoládé mellett fokozhatod az ízeket más finomságok hozzáadásával. Tehetsz a masszába diót, fahéjat, vagy amit éppen megkívánsz, és illik a süti ízvilágához.
Amire szükséged lehet
- 270 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 225 g vaj
- 150 g barna cukor
- 150 g fehér cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 tojás
- 180 g félédes csokoládé
- 90 g dió (amennyiben szeretnél rakni bele)
Figyelmeztetések
- Amikor megsült a keksz, ne szedd ki azonnal a tepsiből. Hagyd egy kicsit hűlni, hogy megszilárduljon. Ha túl hamar akarod átrakni, a lágy tészta széteshet.
- Ügyelj rá, hogy nehogy odaégjen a keksz. Ha túl magas a sütő hőmérséklete, könnyen megéghet a keksz alja, ilyenkor inkább vedd lejjebb a hőfokot.
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Holly receptje
- Csokidarabos keksz
- Csokoládés keksz