Csirkepaprikást készíteni
Hogyan kell csirkepaprikást készíteni?
A paprikás csirke egyike a legfinomabb hazai ízeinknek. Ráadásul rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, akkor is, ha nagyobb vendégsereget várunk vacsorára vagy ebédre. Ráadásul finom és laktatós!
Lépések
- Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra! Majd zsírban vagy olajban fonnyasszuk meg a hagymát, de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg!
- Adjuk hozzá a darált paprikát, illetve a piros paprikát! Ekkor már ne főzzük tovább víz nélkül, mert a paprika könnyen megkeseredhet!
- Tegyük bele a csirkét, és öntsünk hozzá egy kevés vizet!
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá néhány levél babérlevelet is!
- Ha szeretnénk a főzés vége felé, amikor már megpuhult a hús, adjunk hozzá egy apró kockára vágott paradicsomot!
- Amíg fő a csirke készítsük el a habarást, aminek receptjét itt olvashatod el!
- Ha megpuhult a csirke, akkor vegyük le a lángról, és adjuk hozzá a habarást! Ha a meleg csirkepaprikás levéből teszünk egy kicsit a habarásba, akkor nem lesz akkora a hőmérséklet-különbség, így nem fog becsomósodni a csirkepaprikásunk.
- Ha hozzáadtuk a habarást, tegyük vissza a lángra, és kb. 5 percig az első forrásig gyakori kavargatás mellett főzzük össze a habarással!
Tippek
- A legjobb, ha igazi házi galuskával tálaljuk, aminek a receptjét itt olvashatod el. Viszont, ha nincs időnk vagy kedvünk nokedlit készíteni, akkor főzzünk hozzá tésztát, azzal is rendkívül ízletes.
- A legjobb, ha csirke combból, szárnyból vagy mellből készítjük, de akár egy egész csirkét is szétszedhetünk, és abból is elkészíthetjük.
- Ha szeretjük a gombát, akkor könnyedén feldobhatjuk a csirkepaprikásunkat, egy kis gombával.
Amire szükséged lehet
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál darált paprika és 3 kávéskanál őrölt piros paprika
- 1,5-2 kg csirke
- só
- bors
- babérlevél
- víz
- 1 paradicsom
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
Figyelmeztetések
- Ne tegyünk túl sok vizet a csirkére, mert akkor nem lesz elég szaftos a csirkepaprikásunk!