Csülkös káposztalevest készíteni
Hogyan kell csülkös káposztalevest készíteni?
A kezdő háziasszonyok könnyen megijednek a csülöktől, de a közeli piac megbízható hentese biztosan a segítségükre lesz, ha tanácsot kérnek tőle a felhasználást illetően, és máris főzhetnek belőle finom csülkös káposztalevest.
Lépések
- A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni.
- A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.
- A megfőtt csülköt kicsontozzuk és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
- A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához annyit, amennyi levest szeretnénk készíteni.
- Tegyük bele a babérlevelet és a majoránnát, sózzuk meg és főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul.
- Karikázzuk bele a füstölt virslit, és csavarjuk bele a citrom levét.
- Habarjuk be a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással és tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is és jól forraljuk ki.
Tippek
- Finomra vágott friss kaprot a legvégén szórhatunk a levesbe.
Amire szükséged lehet
- 350 g füstölt virsli,
- 1 kisebb füstölt csülök,
- 50 dkg savanyú káposzta,
- 1,5 l húsleves (kockából is jó),
- 1 dl tejföl,
- 2 dl tejszín,
- 2 kanál liszt,
- babérlevél,
- só,
- majoránna,
- citrom leve,
- friss kapor
Figyelmeztetések
- Nem kalóriaszegény étel, ezért a diétázók kerüljék!