Bio joghurtot készíteni házilag
Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag?
A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!
Lépések
- Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot.
- Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
- Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe!
- Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
- Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
- Jó étvágyat kívánok!
Tippek
- Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
- De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!
Amire szükséged lehet
- tej
- bio joghurt por
- érlelő
Figyelmeztetések
- Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!