Almachipset készíteni házilag
Hogyan kell almachipset készíteni házilag?
Nassolni mindenki szeret. Sőt, amennyiben a nassolnivaló egészséges alapanyagokból készül, és elfogyasztása nem veszélyezteti a nyári bikini-alakot, akkor tökéletes választás egy esti filmnézéshez. Az almachipsre mindezek a kitételek vonatkoznak. Lássuk, hogyan készítheted el otthon.
Lépések
- Készíts elő egy tepsit, amire rá tudsz helyezni egy rácsot, arra pedig teríts sütőpapírt. Így a meleg levegő mindenhol érni fogja az almát, hamarabb tud kiszáradni.
- Egy lábosban langyosíts fel kb. 2-3 evőkanál mézet.
- A kiválasztott almákat vágd vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Ezt uborka-szeletelővel is megoldhatod.
- Az almaszeletek közepéből a magokat szedd ki, de a magházat hagyd benne.
- Az almakarikákat fektesd egymás mellé a tepsibe, majd kend meg a méz felével.
- Tedd a sütőbe, majd 130 fokos sütőben szárítsd 20-30 percig.
- Így, a sütési idő közepén újra vedd ki a tepsit, és kend meg az almákat a maradék mézzel.
- Ezt követően még 20 percig süsd az almákat.
- A kész almachipset már tálalhatod is.
Tippek
- Méz, illetve porcukor helyett kevéske eritrtittel, xilittel vagy steviával is meghintheted.
- Próbálkozhatsz izgalmasabb ízesítéssel is, például fűszerként felhasználhatsz mézeskalács fűszerkeveréket is.
- Ha megkedvelted ezt az eljárást, akkor egyéb gyümölcsökkel, zöldségekkel is kísérletezhetsz.
- Az almakarikákat felszeletelés után kevéske citromlével is bekenheted, hogy ne barnuljanak meg, valamint jó ízt is ad neki.
Amire szükséged lehet
- 2 db édesebb fajtájú alma
- 2-3 ek. méz, édesítőszer
- őrölt fahéj
Figyelmeztetések
- Sütés közben többször is leellenőrizheted az almák állapotát, ugyanis azok víztartalmától és a sütőtől függ a sütési idő. Ügyelj, nehogy túlságosan kiszáradjon vagy nedves maradjon.
- Ha fahéjat teszel rá, akkor a sütési idő vége előtt kb. 2 perccel szórd csak rá az almákra, különben könnyen megéghet.