Őzgerinc formában sült csirkemellet készíteni
Hogyan kell őzgerinc formában sült csirkemellet készíteni?
Azért szeretem elkészíteni, mert gyorsan elkészül, és nagyon finom:)
Lépések
- A csirkemellet megmossuk, apró kockára vagdossuk, sózzuk, borsozzuk (picit állni hagyjuk).
- 3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához) és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.
- Az őzgerincformát kikenjük margarinnal vagy vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük a szalonnákat úgy, hogy fedjék egymást, és a két végük kilógjon a formából. Beletesszük a masszát, és ráhajtogatjuk a szalonnákat. Tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és behelyezzük a formát.
- Előmelegített sütőben (légkeveréses) 170 fokon 40 percig sütjük. Majd kiborítjuk a tepsire, levesszük róla a formát, és 220 fokon még 15 percig sütjük.
Tippek
- Ne süssük túl!!!
Amire szükséged lehet
- 80 dkg csirkemell,
- 15 dkg szeletelt bacon,
- 15 dkg reszelt sajt,
- só, bors ízlés szerint,
- kis csokor petrezselyemzöld,
- 4 evőkanál tejföl,
- 3 evőkanál liszt,
- 2 db tojás,
- forma kikenéséhez: margarin vagy vaj,
- forma megszórásához: zsemlemorzsa
Figyelmeztetések
- Finoman borítsuk ki!!!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Fodor Emese pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére (2. helyezett)