Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Gesztenyés muffint sütni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 27., 10:38-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell gesztenyés muffint készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell gesztenyés muffint készíteni?

Gesztenyes-muffin.JPG

Az alábbi gesztenyés muffin nem csak nagyon finom, de a hozzávalóknak köszönhetően a paleolit diétát folytatók is fogyaszthatják.

Szerkesztés Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat: 16 dkg őrölt mandula, 10 dkg gyorsfagyasztott natúr gesztenye, 4 dkg aszalt szilva apróra kockázva, 8 dkg áfonya apróra kockázva, 4 tojás, 2 ek. méz, 2 ek. xilit, ½ mk. vaníliaőrlemény, 1 mk. szódabikarbóna. A csokoládéhoz: 4 dkg kókuszolaj, 3 dkg kakaópor, 4 dkg kókuszvirág cukor, víz.
  2. A tojást habverővel habosra verjük, hozzáadjuk a mézet, a darált mandulát, a xilitet, a gesztenyét és a gyümölcsöket, végül a vaníliát és a szódabikarbónát majd alaposan összekeverjük.
  3. Muffinformába töltjük, és 170°C fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  4. A csokimázhoz a cukrot, a kakaóport összekeverjük, kis vizet öntünk hozzá, majd beletesszük a kókuszolajat, és amikor már összeállt, beleforgatjuk a muffinokat.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • A fenti hozzávalók,
  • muffinforma
  • sütő.

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Nem baj, ha úgy látod 20 perc sütés után, hogy a tészta nem annyira szilárd - a kihűlés után fogja elnyerni a muffin a tökéletes állagát!

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag