Grillázst készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 25., 13:37-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell grillázst készíteni? == right A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk…”)
Hogyan kell grillázst készíteni?
A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk.
Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat: egy rész darabos dió, két rész kristálycukor.
- Egy serpenyőben karamelizálj meg 10 dkg cukrot, amíg méz sűrűségű nem lesz.
- Picit hagy hálni, majd tedd bele az 5 dkg darabos diót. Keverd össze.
- Vizes vagy zsírozott sodródeszkára tegyed, és sodrófával nyújtsd ki.
- Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.
Tippek
- Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
- A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
- Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
- Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.
Amire szükséged lehet
- cukor
- dió
- vaj
Figyelmeztetések
- Kisebb adagokat készíts el, különben csomósodik.