Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Paradicsomlevest készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bianka (vitalap | szerkesztései) 2011. május 25., 09:25-kor történt szerkesztése után volt.

Hogyan kell paradicsomlevest készíteni?

A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel.

Lépések

  1. Először is készítsünk aranybarna [rántást] a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk!
  2. Engedjük fel a rántást a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal!
  3. Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el!
  4. Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest!
  5. Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet, majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat!

Tippek

  • A paradicsomleves számos különböző feltéttel tálalható, köztük különböző tésztafélékkel és pirított zsemlekockával. A zsemlekockákat készen is megvehetjük, de akár pár napig szárított zsemléket is felaprózhatunk, és megpiríthatunk olajon.
  • A pirított zsemlekocka mellé reszelt sajt ajánlott a tálaláshoz.

Amire szükséged lehet

  • olaj vagy zsír
  • kb. 4 evőkanál liszt
  • 2 db 140g-os sűrített paradicsom vagy fél liter előre befőzött, passzírozott paradicsom
  • másfél liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • esetleg cukor
  • bazsalikom
  • babérlevél

Figyelmeztetések

  • Ne csináljunk túl sűrű rántást a leves alá!
  • A paradicsomsűrítmények felül lévő kis részét érdemes leönteni, mielőtt hozzáadjuk az egészet a leveshez.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka