Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Limonádét készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. június 9., 11:34-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell limonádét készíteni? == Van-e annál jobb, mint egy kis hideg limonádét szürcsölgetni a meleg napokon? Most több receptet is megosztunk veletek, a…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell limonádét készíteni?

Van-e annál jobb, mint egy kis hideg limonádét szürcsölgetni a meleg napokon? Most több receptet is megosztunk veletek, aztán válasszatok, hogy melyik tetszik a legjobban!

Lépések

Hagyományos limonádé

  1. Facsarjunk ki három citromot vagy használjunk félbögrényi citromlét. A frissen facsart citromlének persze jobb az íze.
  2. Egy kancsóba vagy akár egy műanyag üdítős flakonba töltsünk 5 bögre hideg vizet.
  3. Adjunk hozzá egy bögre cukrot.
  4. Tegyük be öt percre a hűtőbe.
  5. Öntsük hozzá a citromlét is, és jól keverjük vagy rázzuk össze.
  6. Ha kancsóban csináltuk, adjunk hozzá jeget is!
  7. Amikor felszolgáljuk, díszítsük citromkarikákkal!

Gyömbéres-mézes limonádé

  1. 5 dkg friss gyömbért szeleteljünk fel vékonyan, és tegyük egy kis fazékba.
  2. Adjunk hozzá 2,5 dl mézet és ugyanennyi vizet, majd közepes lángon forraljuk fel. Hagyjuk még gyöngyözve forrni 5 percig, majd vegyük le hűlni.
  3. Ha teljesen kihűlt, szűrjük át egy kancsóba, és adjunk hozzá 1 dl frissen facsart citromlét.
  4. Öntsük fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel.
  5. Mentalevéllel szervírozzuk.

Bodzás limonádé

  1. Facsarjunk ki egy citromot, majd keverjük össze 5 cl ecettel és 500 g cukorral.
  2. Adjunk hozzá 5 liter vizet, és nyomkodjunk bele 7-8 nagyobb bodzavirágot.
  3. Hagyjuk állni 48 órát, lehetőleg hűtőben.
  4. Szűrjük le, és már fel is szolgálhatjuk!

Tippek

Amire szükséged lehet

  • az adott recept hozzávalói
  • kancsó
  • hűtő
  • jég

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag