Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Pezsgősörbetet készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. június 9., 11:24-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell pezsgősörbetet készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell pezsgősörbetet készíteni?

http://www.completelydelicious.com/2012/12/tangerine-sorbet-champagne-floats.html

A sörbet (vagy szorbé) vélhetően a 13. századból származik Kínából, a fagylalt őseként is ismert üdítő jeges édesség gyümölcsökből vagy éppen pezsgőből... Fagylaltgéppel egyszerűbb pezsgősörbetet készíteni, ugyanakkor fagyasztóban is elkészíthető. Ez a recept 8 félcsésze nagyságú adagra elegendő, és akár 3 nappal a fogyasztás előtt is elkészíthető.

Szerkesztés Lépések

  1. Nyiss fel egy üveg pezsgőt 2 órával a következő lépések megkezdése előtt, és öntsd bele lassan egy nagy tálba.
  2. Facsarjunk ki 1 bögrényi grépfrútlevet és egy harmadbögrényi citromlevet. Ne szűrjük le!
  3. 1 bögrényi vizet és egy bögrényi kristálycukrot keverjünk össze egy közepes főzőedénybe.
  4. Közepes lángon főzzük a cukros vizet folyamatos kevergetés mellett addig, míg forrni nem kezd, és a cukor teljesen el nem olvad.
  5. Tegyük kis lángra, és még 5 percig főzzük.
  6. Kapcsoljuk le a gázt, és vegyük le a főzőedényt, nehogy a hőtől leégjen.
  7. Tegyünk rá egy fedőt, és hagyjuk 10 percig hűlni.
  8. A cukorszirupot öntsük a pezsgőhöz. Adjuk hozzá a grépfrútlét és a citromlét is. Addig kevergessük, míg sima nem lesz.
  9. Fagyasszuk le fagylaltgéppel vagy mélyhűtőszekrényben.
    • Ha fagylaltgépet használunk, kövessük a gyártó útmutatását.
    • Ha mélyhűtőbe tesszük, akkor fedjük le a tartót, amiben beletesszük. Amikor kezd hóléhez hasonlítani, egy villával kevergessük jól össze, majd tegyük újra a mélyhűtőbe. Ha teljesen megfagyott, tegyük egy turmixgépbe, és turmixoljuk össze. Tegyük vissza a lefedhető tartóba, majd a mélyhűtőbe addig, míg felszolgáljuk.
  • Néha az alkoholtartalom miatt nehezen fagy meg a sörbet. Ezt úgy tudjuk megoldani, ha egy ideig a pezsgőt is a cukros vízzel forraljuk, így az alkohol egy része elpárolog.
  • Ha egy tálba teszel jeget, és abba egy másik, kisebb tálat, akkor ebben tálalva a sörbetet, tovább megmarad.
  • Önthetsz hozzá némi gyümölcslevet is.
  • Borospohárban szolgáljuk fel, a tetejére tegyünk néhány szem friss gyümölcsöt.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • Pezsgő
  • Grépfrútlé
  • Citromlé
  • Víz
  • Kristálycukor
  • Főzőedény
  • Gáztűzhely
  • Fakanál
  • Fagylaltgép vagy mélyhűtő
  • Turmixgép

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A pezsgősörbet fogyasztása után ne vezessünk.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag