Gyümölcslevest készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2013. május 21., 15:57-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}} == right|250px A nyár közeledtével egyre kevésbé vágyunk nehéz és meleg ételekre. A folyadékbevitel font…”)
Hogyan kell Gyümölcslevest készíteni
A nyár közeledtével egyre kevésbé vágyunk nehéz és meleg ételekre. A folyadékbevitel fontossága viszont a duplájára nő a kánikulában, így célszerű mégis levessel indítani az ebédet. Kiváló megoldást kínálnak ilyenkor az egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcslevesek. A gyümölcsök és az elkészítési mód sokféle variációja létezik, egy kis ízelítőt ad ezekből a cikk.
Lépések
- A legegyszerűbb gyümölcsleves
- Egy vanília ízű főzés nélküli pudingporhoz adjunk 1 liter tejet.
- Jól keverjük ki kézi habverővel, kb. 4 perc alatt.
- Tegyünk bele tetszőleges gyümölcsöket.
- Ezután már csak a hűtőben kell pihentetni fél órát, és már kész is van a fenséges leves!
- Főzős gyümölcsleves
- Ha befőttből készítjük, a gyümölcsöket levükkel együtt egy fazékba öntjük. Ehhez adhatunk friss és mirelit gyümölcsöket is!
- Felöntjük kb. 3 liter vízzel.
- Teszünk bele cukrot, fahéjat, szegfűszeget és egy csipet sót, majd az egészet felforraljuk.
- Ezalatt keverjük ki csomómentesre a lisztet és a tejfölt.
- Ha felforrt a levesünk, adjuk hozzá kis adagokban a lisztes tejfölt, majd forraljuk fel pár perc alatt újra.
- Ezután már csak a hűtés maradt, és lehet is élvezni az üdítő finomságot!
Tippek
- Ha mirelit gyümölcsöt használunk, célszerű kicsit felolvasztani, nehogy jeges maradjon a főzést nem igénylő levesben.
- A főzés nélküli leves színesebb lesz, ha egy maroknyi gyümölcsöt összeturmixolunk, és úgy adjuk hozzá a leveshez.
- A tejfölt lehet helyettesíteni tejjel vagy főzőtejszínnel, a lisztet pedig bármilyen ízű pudingporral.
- Ha tejet használnánk, próbáljuk ki a kókusztejet!
- Ha ragaszkodunk az édesítéshez, válasszuk az egészségesebb mézet vagy nádcukrot!
- Az abszolút élvezetért rakjunk a levesbe egy gombóc fagyit vagy tejszínhabot!
Amire szükséged lehet
- gyümölcsök
- pudingpor
- víz
- cukor, só
- fűszerek: fahéj, szegfűszeg
- liszt
- tejföl, tejszín, tej – ízlés szerint
- díszítés: fagyi, tejszínhab
Figyelmeztetések
- Ne rakjuk be a forró levest egyből a hűtőbe! Előtte várjunk, míg kihűl magától!
- Vigyázzunk az édesítéssel! A felhasznált gyümölcsök cukortartama meghatározza, mennyi édesítőszerre lehet még szükségünk!
- Ha a leveshez használunk pudingport, az édesítőszert nyugodtan hagyjuk el!
Kapcsolódó források, hivatkozások
- saját tapasztalat
- Görög gyümölcsleves