Csokis szuflét csinálni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. április 9., 16:02-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell csokis szuflét csinálni?)
Szerkesztés Hogyan kell csokis szuflét csinálni?
Ez a finom meleg desszert egyszerűen elkészíthető néhány hozzávalóból, csupán egy-két dologra kell odafigyelni.
Szerkesztés Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 2 tojás, 4 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 10 dkg 80%-os étcsoki, 2 dkg liszt, egy csipet só, 1 teáskanál vanília esszencia
- A szétválasztott tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, sót, és buborékos krémesre keverjük.
- A fehérjékből kemény habot verjünk, a csokit a vajjal pedig gőz fölött összeolvasztjuk, majd belekeverjük a vaníliaesszenciát.
- A sárga tojásos masszához keverjük a csokit, ebbe beleforgatjuk a lisztet, majd a végén óvatosan a tojáshabot.
- Belekanalazzuk a kivajazott, kilisztezett porcelán szufléformákba, és 180 fokon alsó-felső sütéssel 8 percig sütjük.
Szerkesztés Tippek
- A szuflét még melegen tálaljuk, úgy finom igazán.
- Gyümölcsökkel, fűszerekkel is készíthetjük.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók,
- szufléforma
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A habot mindenképpen kellően fényesre verjük fel, és a hozzávalók összekeverésekor igyekezzünk nem összetörni, különben a szuflé nem fújódik fel.