Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Slambucot készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. április 2., 15:38-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell slambucot készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell slambucot készíteni?

Ezt a tipikus, bográcsban főtt alföldi pásztorétel igazi finomság.http://szilvaszemmel.blogspot.hu/2013/03/slambuc-sylten.html

Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 3 nagy fej vöröshagyma, 1 kg krumpli, 12 dkg szalonna, 1,5 db szárított piros paprika, só, bors, 50 dkg kifőtt tészta (nagykocka), őrölt piros paprika.
  2. Felkockázzuk a szalonnát, majd megpucoljuk és kockára vágjuk a hagymát is. Míg jól kikönnyezzük magunkat, meghámozzuk a krumplit, és szintén kockára vágjuk.
  3. Forró bográcsban a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymadarabokat is.
  4. Ha ezek is pirulnak már, lehet sózni, borsózni és paprikázni, majd hozzázuttyintjuk a krumplit is. Jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és beledobjuk a szárított paprikát is.
  5. Ha a krumpli félig megfőtt, mehet hozzá a tészta is. Ekkor a bográcsot keverés nélkül kell rázogatni, de ha gáztűzhelyen, wokban készítjük, sokkal jobban járunk, ha kevergetjük a tésztás masszát.
  6. Ha beszívta az összes vizet, akkor egy kicsit oda kell pirítani, ilyenkor is bőszen kell forgatni a fakanalat. Ezután már csak tálalni, és enni kell.

Tippek

  • Lehetőleg egy jó kupica szilvapálinkával kísérd.

Amire szükséged lehet

  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 12 dkg szalonna
  • 1,5 db szárított piros paprika
  • Bors
  • 50 dkg kifőtt tészta (nagykocka)
  • Őrölt piros paprika

Figyelmeztetések

  • Mindig ügyeljünk oda a rázogatásra, illetve kevergetésre, mert könnyen leég.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag