Banános palacsintát készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. március 27., 16:18-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell banános palacsintát készíteni? == A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának. [[Fá…”)
Hogyan kell banános palacsintát készíteni?
A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának.
Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 4 érett banán, 4 tojás, 6 dkg mandula liszt, ½ tk. faháj, 2 ek. mogyoróolaj, tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
- A banánokat botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, lisztet és az olajat, amjd habverővel habosra verjük.
- Felforrósított serpenyőben tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk.
- Házi csipkebogyólekvárral vagy xillites kakaóporral tálaljuk.
Tippek
Amire szükséged lehet
- 4 érett banán
- 4 tojás
- 6 dkg mandula liszt
- ½ tk. faháj
- 2 ek. mogyoróolaj
- tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
Figyelmeztetések
- Hogy elkerüljük a palacsinták letapadását célszerű minden sütés előtt pár csepp olajat önteni a serpenyőbe.