Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Túrógombócot készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bianka (vitalap | szerkesztései) 2013. március 24., 12:56-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell túrógombócot készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell túrógombócot készíteni?

Turo.jpg

A túrógombóc kiváló desszert, de leves után isteni finomság főétel gyanánt is, ha például húsmentes napot szeretnénk tartani. Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept.

Szerkesztés Lépések

  1. A túrót áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a tojást.
  3. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját a fenti keverékbe belereszeljük.
  4. Végül egy csomag vaníliás cukrot és egy csipet sót adunk hozzá.
  5. Az egészet jól összedolgozzuk.
  6. Egy 3-4 literes fazékban vizet forralunk, miközben a túrós masszából apró gombócokat formázunk.
  7. A gombócokat a forrásban levő vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
  8. Eközben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, arra szedjük ki a kifőtt gombócokat, és alaposan beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
  9. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
  • Ha nincs otthon porcukor, kávédarálón kristálycukrot is darálhatunk hozzá.
  • Ha nem desszertnek, hanem főételnek szánjuk, érdemes mindjárt dupla adagot készíteni!

Szerkesztés Amire szükséged lehet

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 púpozott evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa olajon pirítva
  • porcukor ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál tejföl

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Formázás és kifőzés előtt a bekevert túrót minimum néhány óráig hagyjuk a hűtőben állni!
  • Ha túl lágyra készítjük a tésztát, akkor nem áll össze rendesen a gombóc, és szétesik a vízben!

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

  • saját recept

Az oldal szerzői

Bianka