Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Cupcaket készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2012. december 20., 11:11-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)

Hogyan kell Cupcaket készíteni?

A cupcake hagyományos amerikai, illetve angol desszert. Elnevezése onnan származik, hogy a régi időkben teáscsészékben mérték ki a hozzávalókat, és teáscsészékben sütötték ki ezeket az elbűvölő süteményeket. Ma már cupcakenek azt a muffin alapú édességet nevezzük, amelynek tetejére különböző ízű habot vagy krémet tesznek, és ezt díszítik színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal. Ezek a bájos – tündértortaként is ismert – sütemények egyszerre ingerei a szemnek és a szájnak. Elkészítésüknek csak a fantázia és a kreativitás tud határt szabni.


Lépések

  1. Süssünk muffint! Számos muffin recepttel találkozhatunk, magát az alapreceptet is sokféleképpen variálhatjuk, egészíthetjük ki egyéb hozzávalókkal. 18 dkg megolvasztott vajat keverjünk össze 18 dkg cukorral és fél csomag vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá 3 felütött tojást. Kézi habverővel keverjük mindezt simára, majd folyamatosan szórjuk hozzá 18 dkg lisztet és fél csomag sütőport. A simára kevert tésztához ennél a lépésnél adhatunk további, ízlés szerinti hozzávalókat. Egy evőkanál segítségével adagoljuk muffin-sütőbe a tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on, 20-25 percig süssük.
  2. Keverjünk habot vagy krémet! Felvert tojásfehérjéből, vagy tejszínből készíthetünk habot, de vajas krémet is tehetünk a tetejére. Az alapkrémhez keverjünk habosra 15 dkg olvasztott vajat 25 dkg porcukor egy részével, majd adjunk hozzá egy evőkanál vizet, és alaposan keverjük el, és közben dolgozzuk hozzá a porcukor másik felét is. Az alapkrémet színezhetjük is természetes anyagokkal (például: kakaóporral, céklalével), vagy ételfestékekkel. Például készíthetünk narancsos-gyömbéres krémet is, amely jól illik egy csokis tésztájú muffinhoz. Ehhez vízgőz felett olvasszunk fel 15 dkg étcsokoládét, keverjünk hozzá 7 evőkanál olvasztott vajat, 2 evőkanál cukor nélküli kakaóport, egy kis reszelt gyömbért és egy narancs lereszelt héját.
  3. Díszítsük ki a muffinokat! A habot vagy a kihűlt krémet habzsákba kanalazzuk, és az előre megsütött muffinok tetejére nyomjuk. Különböző nyomófejek és mozdulatok segítségével a hab, illetve a krém változatos formákban (például hullámoson) terülhet el a sütemények tetején. Ezek után szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és az ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelően (például születésnap, karácsony) színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal díszíthetjük ki a muffinok tetejét, és máris készek a bájos cupcake-ek.

Tippek

MEGJEGYZÉS: Add meg a tippeket, amik segítik az olvasót a megvalósítás során. Minden új tippet egy csillaggal (*) kezd! Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első tipp


Amire szükséged lehet

MEGJEGYZÉS: Sorold fel azokat a dolgokat, amire szükség van a megvalósítás során. Minden szükséges eszközt új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első szükséges dolog


Figyelmeztetések

MEGJEGYZÉS: Amennyiben szeretnéd az olvasókat figyelmeztetni valamire a témával kapcsolatban, azt itt tudod megtenni. Minden figyelmeztetést új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első figyelmeztetés

Kapcsolódó videók

MEGJEGYZÉS: Ha találsz a témához kapcsolódó Youtube videót, akkor azt itt tudod befűzni az oldalba. Ehhez nem kell más tenned, mint az „IDE” szó helyett beírnod a kiválasztott Youtube videó egyedi kódját!


Kapcsolódó források, hivatkozások

MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!


Az oldal szerzői

Bya, JViki