5 perces almás sütit készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen JViki (vitalap | szerkesztései) 2012. október 8., 06:08-kor történt szerkesztése után volt. (→Tippek)
Szerkesztés Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?
Ha váratlan vendégek érkeznek, akiket amúgy szívesen látsz, de nincs mivel megkínálnod, akkor jól jöhet ez a recept. Az 5 perc egyébként az összeállításra vonatkozik, de a sütés sem tart tovább 15-20 percnél.
Szerkesztés Lépések
- Egy tűzálló tálba szeletelj almát.
- Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot.
- Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.
- Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát.
- Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.
Szerkesztés Tippek
- Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
- Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teteje is jó megpirul.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 3-4 db alma
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 3-4 ek barna cukor (zamatosabb, mint a fehér, és egészségesebb is)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- Kevés vaj
- 1 dl tej
- esetleg kevés fahéj
Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját recept.