Szőlőlekvárt főzni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. május 14., 09:56-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?)
Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?
A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.
Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
- A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek.
- Paradicsompasszírozón tekerjük át.
- Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.
Tippek
- Ízesíthető levendulával és borral.
Amire szükséged lehet
- piros szőlő
- cukor
- zselésítő
- befőttes üveg
Figyelmeztetések
- Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.