Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. március 26., 15:39-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?

Articsoka.jpg

Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.

Szerkesztés Lépések

  1. Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
  2. Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
  3. Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
  • Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • articsóka

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag