Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. március 26., 15:38-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miké…”)
Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?
Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.
Lépések
- Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
- Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
- Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
Tippek
- Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.
Amire szükséged lehet
- articsóka
Figyelmeztetések
- Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.