Hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. február 3., 15:12-kor történt szerkesztése után volt. (→Lépések)
Szerkesztés Hogyan kell hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel?
Egy kis téli finomság hűvös estékre.
Szerkesztés Lépések
- Szerezzük be az alábbi hozzávalókat a sütihez! 3 tojás, 1 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3/4 csésze olaj, 1,5 csésze liszt, 5 nagy alma, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja és leve, 5 dkg birsalma sajt, 2 kávéskanál fahéj, 2 marék dió.
- A tojásokat a cukorral, citromlével és az olajjal keverjük habosra. Ebbe szeleteljük a birsalma sajtot és a citromhéjat. Késsel, vékonyan lecsíkozva a citromról, és rusztikusan apróra vágva.
- A sütőporos, fahéjas lisztet fakanállal kevertjük a masszához.
- Aztán jöhetnek az almák, meghámozva, negyedelve és csíkokra szelve. És a dió, apróra vágva.
- Kanalazzuk a muffinformákba, és 180 fokon 30 percig süssük. 24 kapszliba lett elég ez a massza.
- Majd készítsünk hozzá kompótot az alábbi hozzávalókkal! 10 alma, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve és héja, 2 dl Glühwein, 7 db szegfűszeg, 2 kávéskanál fahéj.
- A hozzávalókból látszik, hogy ez nem egy hosszú lére eresztett kompót, igazából csak pároljuk meg egy kicsit a felcsíkozott almaszeleteket a Glühweinos lében.
- A még nyers almaszeletekre szórjuk rá a cukrot és a fűszereket, locsoljuk meg a citrom levével, öntsük rá a bort, keverjük össze, és pár percig pároljuk.
- Fedő alatt hagyjuk kihűlni, így még puhul egy kicsit.
Szerkesztés Tippek
- Időnként ellenőrizzük a muffint, mert az egyes sütőkben másként sülhet meg.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- A fenti hozzávalók.
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A kompóthoz használt vörösborból kortyolhatunk a muffin mellé, de utána nehogy kocsiba üljünk.