Brokkolikrémlevest készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. január 20., 08:12-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell brokkolikérmlevest készíteni?)
Hogyan kell brokkolikrémlevest készíteni?
A brokkolikrémleves nem csak finom, de viszonylag egyszerűen elkészíthető, ráadásul még egészséges is. Számos vitamint tartalmaz, például béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin- (B1), riboflavin- (B2), niacin- (B3), kalcium- és vastartalma is, ennek köszönhetően fontos szerepe van a rákmegelőző étrendekben.
Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat. Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg brokkoli,
- 2 leveskocka,
- 2,5 dl tejszín,
- fokhagymapor,
- szerecsendió,
- bors,
- reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka
- Darabold fel a brokkolit.
- Tedd fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
- Tégy a vízbe két leveskockát.
- Amikor a brokkoli megpuhult egypár szép brokkolit tégy félre díszítésnek.
- Miután kihűlt a brokkoli, turmixold össze, és öntsd fel a tejszínnel.
- Végül forrald össze. Ízesítheted még fokhagymaporral, szerecsendióval és borssal. A félrerakott brokkolirózsákkal, reszelt sajttal vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Tippek
- Leveskocka helyett használhatsz húsleves alaplét is, bár ennek elkészítése több időt vesz igénybe.
Amire szükséged lehet
- 75 dkg brokkoli,
- 2 leveskocka,
- 2,5 dl tejszín,
- fokhagymapor,
- szerecsendió,
- bors,
- reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka
Figyelmeztetések
- A brokkolit érdemes alaposan átmosni, mert néha előfordul, hogy apró bogarak vannak benne.
Kapcsolódó videók
Főzőtanfolyamon készült brokkoli krémleves