Madártejet készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2011. december 23., 09:11-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell madártejet készíteni? == rightTalán a névadás nem volt szerencsés, ez a madártej dolog kissé bizarr. De maga az étel, az v…”)
Hogyan kell madártejet készíteni?
Talán a névadás nem volt szerencsés, ez a madártej dolog kissé bizarr. De maga az étel, az valami csoda. Mi is kell hozzá? Sok tojás, innét a madár, és persze tej is.
Lépések
- Hozzávalók a habhoz: 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt.
- Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük. Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk.
- A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk.
- Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.
Tippek
- Van, aki csak tálaláskor helyezi a habokat a vaníliás lére, és van, aki egy kis karamellával tuningolja a fehér halmokat.
Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
Figyelmeztetések
- Minél frissebb tojást és tejet használjunk.