Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Virsli múmiát sütni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zserbó (vitalap | szerkesztései) 2021. október 30., 18:20-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell virsli múmiát sütni? == right|250px Az egyik leggyorsabban elkészíthető „fingerfood” falatkák alapanyaga sok esetbe…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell virsli múmiát sütni?

Sausagesin.jpg

Az egyik leggyorsabban elkészíthető „fingerfood” falatkák alapanyaga sok esetben a leveles tészta. A gyorsaság és a sokféle ízesítési lehetőség mellett az is előnye, hogy jól lehet formázni. Halloweenre ropogós múmiasütit alkothatsz belőle virsli és egy kis krémsajt segítségével. Felnőttek és gyerekek egyaránt kedvelni fogják.


Szerkesztés Lépések

  1. Készítsd elő a leveles tésztát:
    • Olvaszd fel, majd nyújtsd ki liszttel meghintett asztallapon vagy deszkán.
    • Vágd fel csíkokra, melyek kb. 1 cm szélesek legyenek.
  2. Készítsd elő a többi hozzávalót:
    • Néhány darab virsli: a virslik száma attól függ, hogy egészben vagy feldarabolva szeretnéd betekerni őket a tésztacsíkokkal. Úgy kisebb múmiákat kapsz, ha a virsliket félbe vágod hosszában, majd keresztben is.
    • Szükség van még a következőkre: 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors).
  3. Készítsd el a múmiákat:
    • Tekerd körbe a virsliket a tésztával. Mindezt teheted rendezett sorokban, halszálka-minta szerűen vagy véletlenszerűen feltekerve is. Legjobb, ha kissé kilátszik a virsli a tésztacsíkok alól.
    • A virslik egyik végén hagyhatsz ki helyet az arcnak, de a szemek akár a tésztára is kerülhetnek. A szemeket 2 pötty krémsajt és 2 szem fekete mustármag vagy egész bors segítségével tudod megformázni. Mindezt sütés előtt, de sütés után is megteheted.
  4. Süsd meg: helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg tojássárgával. 15-20 perc alatt 190°-on süsd aranybarnára.


  • Ha tekercselésnél szükséges, kissé sodord meg a tésztacsíkokat.
  • Kínálj hozzá mártogatóst: ketchupot, különböző zöldségkrémeket, mustárt, majonézt. Emellett feldarabolt zöldségek (pl. uborka, paprika) is jól mennek hozzá.


Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 1 csomag leveles tészta (akár teljes kiőrlésű változatból)
  • 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors)
  • sütőpapír


Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A leveles tészta rövid idő alatt megsül, ezért ellenőrizd sütés közben.
  • Ha egész borsot használsz díszítésként, figyelmeztesd a fogyasztókat, hogy evés előtt vegyék le a szemeket.


Szerkesztés Kapcsolódó videók


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó