Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Salátalevest főzni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zserbó (vitalap | szerkesztései) 2021. június 23., 21:13-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell salátalevest főzni? == right|250px A fejes saláta nagyon egészséges, viszont kissé jellegtelen íze miatt önmagában kev…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell salátalevest főzni?

Salaleves.jpg

A fejes saláta nagyon egészséges, viszont kissé jellegtelen íze miatt önmagában kevésbé élvezetes a fogyasztása. Leggyakrabban különböző saláták alapanyagaként szolgál, de szendvicsbe is szokott kerülni. Ugyanakkor sokan nem ismerik, de a fejes salátát fel lehet használni, mint fő alkotóelemet levesbe is. Ez a salátaleves. Kifejezetten üdítő, nyáron hidegen is fogyasztható étel. Elkészítése nagyon egyszerű.


Szerkesztés Lépések

  1. Vásárolj be a leveshez: 2 fej saláta, egy kisebb csokor kapor, egy nagyobb szelet füstölt szalonna, 1 ek ecet, habaráshoz tejföl és liszt.
  2. Készítsd elő a hozzávalókat:
    • Saláta: szedegesd le a leveleket, majd gondosan mosd meg. Éles késsel aprítsd fel nagyobb darabokra.
    • Szalonna: a szalonnát vágd fel apró csíkokra.
    • Kapor: vágd össze.
  3. Készítsd el a levest:
    • Egy nagy lábosba tedd bele a salátát, majd kevés vízzel fonnyaszd össze a leveleket. Ezt követően mehet rá még 1-1,5 liter víz.
    • Add hozzá a többi hozzávalót: a csíkokra vágott szalonnát, sót, borsot, majd a kaprot is. Ha szeretnél, fűszerpaprikát is tehetsz bele.
  4. Habard be:
    • Keverd be a habarást: annyit készíts, amilyen sűrűségű levest szeretnél kapni. 1 dl tejfölből készült habarásból (és amennyi lisztet felvesz), már jó leves készíthető.
    • Add hozzá a leveshez: a habaráshoz adagolj több kanállal a forró levesből és keverd csomómentesre, majd öntsd bele a masszát levesbe és keverd el jól.
  5. Forrald fel még egyszer a levest.


  • A nagy levelű salátafélék: leveles saláta, a fejes saláta és a batávia saláta is jó alapanyaga a salátalevesnek.
  • A szalonnát külön is megpiríthatod és utólag is hozzáadhatod a leveshez.
  • A salátalevesnek többféle ízesítése létezik: van aki a habaráshoz tojást és tejet tesz, van aki cukorral édesíti. Próbáld ki a neked szimpatikus ízesítéseket, hogy a leginkább ízlésednek megfelelő leves készüljön.


Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • saláta, kapor
  • füstölt szalonna
  • tejföl, liszt


Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A salátaleveleket többször is átöblítheted, nehogy földes maradjon és recsegjen a fogad között.
  • Érdemes pirítóssal vagy kiadós főétellel kínálni, mert maga a salátaleves nem tartalmaz túl sok kalóriát.


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó