Mályvacukrot grillezni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Zserbó (vitalap | szerkesztései) 2020. május 3., 08:02-kor történt szerkesztése után volt. (→Amire szükséged lehet)
Szerkesztés Hogyan kell mályvacukrot grillezni?
Amerikában, a grillszezon a különböző sütnivaló húsok és zöldségek mellett a mályvacukorról szól. Hangulatos program a tüzet körbeülni és beszélgetve sütögetni. A grillezett mályvacukor/pillecukor/habcukor nagyon népszerű édesség, habár rendkívül tömény, és sütögetése odafigyelést kíván. Néhányan ezért nem is szeretik elkészíteni, mert a mályvacukor hő hatására ragad, nyúlik, nehéz kezelni. Ám a megfelelő technikával és hozzávalókkal mennyei desszertet lehet belőle készíteni, melyet kicsik és nagyok szívesen fogyasztanak. Az édesszájúaknak pedig egyenesen főnyeremény.
Szerkesztés Lépések
- Szerezd be a mályvacukrot:
- Készíts házilag. Hogyan kell házilag pillecukrot készíteni?
- Szupermarketekben zacskósan lehet kapni.
- Rakjatok pici tüzet az udvaron vagy kijelölt tűzrakó helyen. Hogyan kell tüzet rakni?
- Grillezd meg a mályvacukrot:
- Szúrd fel a pillecukrot hurkapálcikára vagy nyársra.
- Folyamatosan, lassan forgatva pár percig süsd a pillecukrot a tűz vagy parázs felett. Fontos, hogy ne közvetlenül a lobogó lángba tartsd. Másrészt, így elkerülheted, hogy leessen a nyársról a cukor.
- Addig süsd míg a külseje elkezd karamellizálódni, barnulni. A belseje pedig meg fog olvadni.
- Készítsd el a „mályvacukor-szendvicset” amerikai módra:
- Egy tálcán készíts elő egy csomag vajkekszet és kockákra tördelt tábla csokit.
- A nyárson lévő, még forró, karamellizált pillecukrot helyezd rá egy vajkekszre, majd erre egy kocka csokit és végül még egy vajkeksszel zárd a sort. Az ilyen módon elkészült szendvicset húzd le a pálcáról.
- Várj egy percet, míg hűl, és eheted is a finomságot.
Szerkesztés Tippek
- Családi szalonnasütés, bográcsozás, grillezés után vagy gyerekzsúrokon vagány program lehet.
- Önmagában is fogyaszthatod a mályvacukrot, bár úgy elég tömény.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- mályvacukor, csoki, vajkeksz
- nyárs, hurkapálcika
- tűz, parázs
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Vigyázz, mert könnyen megég, kigyulladhat. Emiatt ne közvetlenül a lángokba tartsd.
- Forrón ne kapd be, mert megégeti a szádat.
- Csak kijelölt tűzrakó helyeken rakj tüzet. Vedd figyelembe a tűzgyújtási tilalmakat. Sütés után mindig vízzel oltsd el a tüzet.
- Ne egyél sokat, mert elcsapod a gyomrod.