Dalgona kávét készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Zserbó (vitalap | szerkesztései) 2020. április 22., 07:52-kor történt szerkesztése után volt. (→Amire szükséged lehet)
Szerkesztés Hogyan kell dalgona kávét készíteni?
A dalgona kávé egy dél-Koreai édes-krémes kávékülönlegesség, mely egy tévéműsorból, a Stars' Top Recipe at Fun-Staurant-ból indult hódító útjára. A közösségi platformokon nagy népszerűségnek örvend, előszeretettel készítik el és fotózzák látványos külalakja miatt. Elkészítve úgy néz ki, mintha a kedvenc kávézónkban szolgálták volna fel. Tulajdonképpen egy felvert habkávé, mely azért is tudott trenddé válni, mert otthon egyszerűen és olcsón elkészíthető.
Szerkesztés Lépések
- Inspirálódj: nézz szét a közösségi platformokon, hogy ki hogyan készítette el a saját verziójú habkávéját.
- Készülj elő a konyhában:
- Konyhai eszközökkel: keverőtál, kézi vagy gépi habverő, átlátszó kávés pohár.
- Hozzávalókkal: instant kávé, kristálycukor, forró víz, tej.
- Készítsd el a habot:
- A kávéport, cukrot és forró vizet öntsd bele a keverőtálba.
- Addig kevergesd őket a habverővel, míg krémes, kemény, világosbarna habot nem kapsz. Ez kb. 4-5 perc.
- Állítsd össze a dalgona kávét:
- Legyen látványos. Tervezd meg, hogy a kávékülönlegesség milyen üvegpohárban mutat majd jól.
- Önts a pohárba ízlés szerint hideg vagy meleg tejet.
- Kanalazd a tetejére a kemény habot.Tehetsz szórást is a tetejére: fahéj, csoki, stb.
- Elfogyasztásához teremts kávéházi hangulatot, hogy igazi élménnyé váljon.
Szerkesztés Tippek
- Fotózd le az elkészült kávéd. Ha szeretnéd, töltsd fel egy közösségi oldalra, és lásd el a #dalgonacoffee vagy #dalgonacoffeechallenge jelöléssel.
- Nézd meg Jung Il Woo bemutatott videóját a Stars' Top Recipe at Fun-Staurant tévéműsorból, ahonnan a dalgona kávé trend elindult. Youtube-on, illetve lentebb a kapcsolódó videóknál megtalálható.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 2 adaghoz: 4 evőkanál instant kávépor, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál forró víz
- tej
- habverő, keverőtál, üvegpohár
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A habot mindenképpen forró vízzel keverd ki, mert tejjel nem működik.
- A kristálycukrot sem tudod helyettesíteni egyéb édesítőszerekkel, mert cukorral kapsz igazán jó végeredményt állag szempontjából.
- Ne bögrébe készítsd el, mert úgy nem látszik a szép végeredmény.
Szerkesztés Kapcsolódó videók
- Jung Il Woo bemutatott videója a Stars' Top Recipe at Fun-Staurant tévéműsorból, ahonnan a dalgona kávé trend elindult.