Klasszikus hagyományos karácsonyi bejglit sütni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2019. november 28., 14:49-kor történt szerkesztése után volt.
Hogyan kell klasszikus hagyományos karácsonyi bejglit sütni?
A sütemény egy klasszikus karácsonyi sütemény. Természetesen minden évben elkészítem, hiszen könnyű elkészíteni és nagyon finom.
Lépések
- Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatom. Ehhez a tészta hozzávalóit alaposan hozzágyúrom, úgy, hogy gyenge tésztát kapjak. 1 óráig kelesztem.
- A megkelt tésztát 3 részre osztom és kinyújtom tepsi nagyságúra.
- Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot.
- Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét.
- Még félóráig kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm.
Tippek
- Nagyon finom meleg kakaóval.
Amire szükséged lehet
- Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 3 db tojás sárgája
- 1 reszelt citrom héja
- tej (annyi, hogy a tészta puha legyen)
- Töltelékhez:
- 45 dkg darált dió/mák
- 1 csomag vaníliacukor
- 1 reszelt citrom héja
- 35 dkg cukor
- 10 dkg mazsola (ha valaki szereti)
- kevés tej
Figyelmeztetések
- Fontos, hogy a tészta puha legyen. Ha nem elég puha, akkor bátran adjunk hozzá még tejet!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Nagy Júlia pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére