Frankfurti levest készíteni kelbimbóból
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2018. augusztus 14., 07:15-kor történt szerkesztése után volt.
Szerkesztés Hogyan kell Frankfurti levest készíteni kelbimbóból?
A frankfurti levest általában kelkáposztából szokták készíteni, de nagyon finom kelbimbóval is. Érdemes kipróbálni!
Szerkesztés Lépések
- Készítsd elő a kelbimbót, ha fagysztott kelbimbót használsz akkor engedd fel, ha friss kelbimbót akkor pucold és mosd meg.
- Készítsd elő a többi zöldséget, pucold meg és karikázd fel a répákat, pucold meg és kockázd fel a krumplit, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
- Párold üveges a vöröshagymát az olajon.
- Add a vöröshagymához a fokhagymát, répákat, a kelbimbót és folyamatosan kevergetve piritítsd meg a zöldségeket.
- Húzd le a tűzről a lábost, add a zöldségekhez a majorannát, köményt, pirospaprikát, és keverd össze, majd engedd fel 2 l meleg vízzel.
- Tedd a lábost vissza a tűzre, add a leveshez a burgonyát és a sót és főzd közepes lángon kb. 15 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.
- Karikázd fel a virslit és add a leveshez.
- Öntsd a tejszínt a leveshez és forrald össze.
- Kóstold meg, ha szükséges adjál még hozzá fűszereket ízlés szerint.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 40 dkg kelbimbó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db közepes krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín 30%-os
- 10 dkg (1 pár) frankfurti virsli
- 1 evőkanál majoranna
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 evőkanál só
- 1/2 dl olaj
- lábos